فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research - Volume:14 Issue: 2, 2006

Auditory and Vestibular Research
Volume:14 Issue: 2, 2006

  • 74 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/07/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد فرهادی، سعید محمودیان صفحه 1
    زمینه و هدف
    نوروپاتی شنوایی با پاسخهای ناهنجار شنوایی و حفظ گسیلهای صوتی گوش و پتانسیل های میکروفنی حلزون قابل تشخیص است. مطالعه حاضر با هدف بررسی یافته های مربوط به پتانسیل های بر انگیخته شنوایی و سایر آزمونهای تشخیصی روی شش بیمار مشکوک به نوروپاتی شنوایی که دچار مشکل در تمایز گفتار بودند، صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در مطالعه مقطعی حاضر، شش بیمار مشکوک به نوروپاتی شنوایی در سنین مختلف مورد ارزیابی های کامل ادیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک قرار گرفتند. آزمونهای مرسوم ادیومتریک شامل ادیومتری تن خالص، ارزیابی تمایز گفتار و ادیومتری ایمیتانس به همراه الکتروکوکلئوگرافی، گسیلهای صوتی گوش، ادیومتری پاسخهای بر انگیخته زودرس، میان رس و دیررس شنوایی در تمامی افراد مورد مطالعه انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمونهای ادیومتری رفتاری، کم شنوایی متوسط تا عمیق را در آستانه های شنوایی با تن خالص نشان داد. امتیازات تمایز گفتار این بیماران بسیار ضعیف بود و با آستانه های تن خالص آنها همخوانی نداشت. تمامی افراد مورد مطالعه دارای تمپانوگرام هنجار بودند ولی رفلکس آگوستیک آنها ناهنجار بود. پتانسیل های میکروفنی حلزون همراه با دامنه گسیلهای صوتی گوش در محدوده هنجار بودند ولی مهار دگرسویی گسیلهای صوتی گوش وجود نداشت. پاسخ های بر انگیخته شنوایی ساقه مغز بطور دو طرفه در تمامی بیماران مورد مطالعه ناهنجار بود یا وجود نداشت. در کلیه افراد مورد مطالعه پاسخ های میان رس شنوایی تمایز داده نشد. ولی پاسخ های دیررس در چهار بیمار ثبت شد.
    نتیجه گیری
    هر شش بیمار مورد بررسی در این مطالعه، نمونه هایی از نوروپاتی شنوایی می باشند. در این بررسی، پاسخ های دیررس شنوایی علیرغم ورودی ناهنجار از مراکز پایین از سیستم شنوایی مرکزی حفظ شده اند که بیان کننده تفاوتهای موجود در پتانسیل های بر انگیخته شنوایی مرتبط با همزمانی عصبی مورد نیاز می باشند. این یافته ها بیان می کند که قشر شنوایی مغز می تواند در تنظیم ارایه سیگنال های معیوب در مراحل ابتدایی در طول مسیرهای شنوایی نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: نوروپاتی شنوایی، ادیومتری رفتاری، آزمونهای فیزیولوژیک، آزمونهای نوروفیزیولوژیک
  • عبدالله موسوی، نعمت الله روح بخش، دکترغلامرضا بابایی صفحه 13
    زمینه و هدف
    ادیومتری فرکانس های بالا آزمونی ارزشمند و شاخصی مطلوب برای تشخیص و پایش بسیاری از پاتولوژی های گوش می باشد. این مطالعه با هدف بررسی پایایی آستانه شنوایی فرکانس های بالا در کودکان 13-7 ساله انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، تعداد 100 نفر کودک (50 پسر و 50 دختر) 13-7 ساله که دارای آستانه شنوایی هنجار با استفاده از ادیومتر بلتون 2000 و گوشی های سن هایزر HD 250 با مراجعه به کلینیک اطفال دپارتمان شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین آزمون – آزمون مجدد، آستانه های شنوایی گوش راست و گوش چپ (به استثنای فرکانس 14 کیلو هرتز) و نیز آستانه های شنوایی پسران و دختران (به استثنای فرکانس های 16 و 20 کیلوهرتز گوش راست و 10 کیلو هرتز در گوش چپ در آزمون مجدد) تفاوت معنی داری از نظر آماری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آزمون – آزمون مجدد آستانه ها در 99.7 درصد گوش ها، اختلاف ±0-10 دسی بل SPL را در فرکانس های بالا نشان داد که از نظر بالینی قابل قبول و پایا می باشد.
    کلیدواژگان: ادیومتری فرکانس های بالا، کودکان، آستانه شنوایی
  • مهدی اکبری، مریم صادقی جم، محمدرضا کیهانی صفحه 19
    زمینه و هدف
    بیلی روبین بالا یکی از بیماری های شایع دوران نوزادی است و تقریبا در 60 درصد نوزادان کامل و 80 درصد نوزادان نارس دیده می شود و زمانی که غلظت بیلی روبین غیر مستقیم سرم خون بسیار بالا رود کم شنوایی مهمترین پیامد آن است. هدف از این مطالعه بررسی میزان تاثیر بیلی روبین بالا بر شنوایی نوزادان با استفاده از پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز و گسیلهای صوتی گذرای گوش می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 33 نوزاد و شیرخوار مبتلا به بیلی روبین بالا (بالای 20 میلی گرم در هر دسی لیتر) در محدوده سنی بدو تولد تا 2 سال مورد ارزیابی قرار گرفتند. این بررسی مقطعی با نمونه گیری به طریق آسان انجام شد و مراجعه کنندگان به کلینیک شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی تحت ارزیابی شنوایی با دو آزمون پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز و گسیل های صوتی گذرای گوش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 21 درصد از بیماران مبتلا به کاهش شنوایی شدید تا عمیق بودند و 9 درصد نیز مبتلا به کاهش شنوایی ملایم تا متوسط بودند. در ضمن 15 درصد از کل بیماران هیچ گونه پاسخ گسیل های صوتی گذرای گوش یا پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز نداشتند که موید ضایعه حلزونی و یا ورا حلزونی بود در حالی که 15 درصد دیگر تنها در آزمون پاسخهای برانگیخته شنوایی ناهنجاری داشتند که نشان از نوروپاتی شنوایی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که ارزیابی شنوایی بیماران مبتلا به بیلی روبین بالا به وسیله پاسخ گسیل های صوتی گذرای گوش محدودیت دارند و برای شناسایی کم شنوایی باید از هر دو آزمون پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز و پاسخ گسیل های صوتی گذرای گوش سود جست.
    کلیدواژگان: بیلی روبین بالا، پاسخ های شنوایی ساقه مغز، گسیلهای صوتی گوش
  • محمد ماجد مشالی، محمد ابراهیم شبانه، احمد محمدمحیی الدین صفحه 26
    زمینه و هدف
    تمپانومتری استاندارد در ارزیابی انواع ناهنجاری های گوش میانی ارزشمند است. لیکن در تشخیص پاتولوژی موثر بر زنجیره استخوانی کارآمد نیست. این نقص با بهره گیری از تمپانومتری چند فرکانسی مرتفع می گردد. هدف از این مطالعه بررسی نقش تمپانومتری چند فرکانسی در تشخیص مشکلات مزمن گوش میانی است.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر روی 60 بیمار انجام شد. در هر بیمار یکی از گوش ها انتخاب شد (60 گوش) و بیماران بر اساس نوع پاتولوژی گوش میانی به چهار گروه کم شنوایی انتقالی ناشی از پاتولوژی مزمن غیر چرکی گوش میانی (التهاب گوش میانی چسبنده، التهاب گوش میانی مترشحه، آتلکتازی و درون کشیدگی جیبی شکل پرده تمپان) تقسیم شدند. نتایج بالینی با یافته های عمل جراحی پارامترهای استاتیک ادمیتانس، فرکانس روزنانس و زاویه فازی از آزمایش تمپانومتری چند فرکانسی استخراج و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بین فرکانس رزونانس و زاویه فازی چهار گروه اختلاف معنی داری وجود داشت. بین زاویه فازی و فرکانس روزنانس هیچ گونه رابطه آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مهمترین پارامتر آزمایش تمپانومتری چند فرکانسی در تشخیص چهار گروه، فرکانس رزونانس است.
    کلیدواژگان: تمپانومتری چند فرکانسی، تمپانومتری، مشکلات تهویه ای گوش میانی
  • جمیله فتاحی، منصوره عادل قهرمان، آزاده ابراهیمی، فرانک احسانی، سمانه پورهادی صفحه 32
    زمینه و هدف
    با توجه به پیشرفت فناوری سمعک در جهت جایگزینی سمعک های آنالوگ با سمعک های دیجیتال و قابل برنامه ریزی مقایسه میزان رضایتمندی بیماران از این سمعک ها توسط یک ابزار ارزشمند ضرورت بسیاری دارد. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی امتیاز سودمندی سمعک های دیجیتال و قابل برنامه ریزی یا کنترل دیجیتال و آنالوگ با استفاده از پرسشنامه خلاصه شده سودمندی سمعک (APHAB) انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی برای 90 نفر مبتلا کم شنوایی حسی عصبی متوسط تا شدید، در سه گروه استفاده کننده از سمعک به ترتیب: دیجیتال 43 نفر، قابل برنامه ریزی 15 نفر و سمعک آنالوگ 32 نفر که به مراکز شنوایی شناسی دولتی و خصوصی تهران در سال 1384 مراجعه کرده بودند انجام شد. جهت همه افراد مورد بررسی ادیومتری تن خالص انجام شد و پرسشنامه APHAB تکمیل گردید. سپس سمعک تجویز و تنظیم شد. یک ماه بعد از استفاده از سمعک دوباره پرسشنامه فوق توسط بیمار تکمیل شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کلی سودمندی پرسشنامه برای سمعک دیجیتال، قابل برنامه ریزی و آنالوگ به ترتیب 49.05، 33.19 و 39.53 بود که موید اختلاف معنی دار بین سمعک دیجیتال در مقایسه با سمعک های قابل برنامه ریزی و آنالوگ بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه شرایط مطلوب پرسشنامه برای سمعک دیجیتال 53.46، قابل برنامه ریزی 37.66 و آنالوگ 39.09 بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه نویز زمینه برای سمعک دیجیتال، قابل برنامه ریزی و آنالوگ به ترتیب 46.39، 25.53 و 35.31 بود که در هر دو زیر مجموعه نشان دهنده تفاوت معنی دار سمعک دیجیتال با دو نوع سمعک دیگر بود. میانگین امتیاز سودمندی در زیر مجموعه بازآوایی در سه گروه تفاوت معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سمعک های دیجیتال در کاهش ناتوانی ناشی از نقص شنوایی از سمعک های قابل برنامه ریزی و آنالوگ سودمندترند.
    کلیدواژگان: سمعک دیجیتال، سمعک قابل برنامه ریزی، سمعک آنالوگ، کاهش شنوایی حسی عصبی، پرسشنامه خلاصه شده سودمندی سمعک
  • محمد مهدی قاسمی، محمدتقی شاکری، سامان رضایی، دکترعلی دشتی، محمدرضا طالع، لیلی ایزدپناه، علی اصغر رئوف صائب صفحه 37
    زمینه و هدف
    عوامل پر خطر از جمله آسفکسی، مننژیت، نوع زایمان و غیره موجب کاهش شنوایی در نوزادان و متعاقب آن تاخیر در رشد گفتار و زبان، مشکلات عاطفی و تحصیلی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی شیوع کاهش شنوایی در نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه (NICU) و تعیین ارتباط آن با عوامل پر خطر بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر روی 234 نوزاد بستری در NICU بیمارستانهای امام رضا و قائم مشهد در تابستان 82 انجام شد. اطلاعات بر اساس پرونده های پزشکی و پرسش از والدین جمع آوری شد. آزمون گسیل های صوتی گوش برای همه نوزادان انجام شد. در مواردی که پاسخ گسیلهای صوتی گوش مشکوک به نظر می رسید آزمون مجدد به عمل آمد و در صورت لزوم در مرحله دوم ادیومتری پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز نیز انجام شد. سر انجام یافته ها تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    11 بیمار (4.7%) دچار کاهش شنوایی بودند (شامل 9 پسر و 2 دختر) به صورت: یک نفر کاهش شنوایی ملایم، 2 نفر ملایم تا متوسط، 2 نفر متوسط تا شدید و یک نفر شدید تا عمیق، یک نفر غیر قابل تعیین (به علت عدم همکاری خانواده) و 4 نفر نوروپاتی شنوایی، کاهش شنوایی در گروه با آپگار دقیقه پنج 5 شیوع بیشتری داشت (18%) و اختلاف آماری معنی دار با گروه با آپگار دقیقه پنج >5 نشان می داد. همچنین کاهش شنوایی در گروه دچار یرقان نیازمند تعویض خون، کاهش بیشتری نشان داد (22.7%) که اختلاف آماری آن با گروه بدون یرقان معنی دار بود. سایر عوامل پرخطر شناخته شده در این مطالعه اختلاف آماری معنی داری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    در این بررسی مشخص شد که شیوع کاهش شنوایی در نوزادان بستری در NICU بالاتر از جمعیت عادی است و این کاهش شنوایی در آپگار دقیقه پنج? 5 و بیماران مبتلا به یرقان نیازمند تعویض خون اختلاف آماری معنی داری با گروه با آپگار دقیقه پنج 5? و بیماران بدون یرقان دارد و لازم است برنامه غربالگری جامعی برای تشخیص به موقع و مداخله درمانی در این گروه مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه نوزادان، کاهش شنوایی، آپگار، یرقان
  • علی قربانی، فرهاد ترابی نژاد، لیلا ارمندی صفحه 45
    زمینه و هدف
    صوت انسان مانند سایر رفتارهای او قابل مشاهده و اندازه گیری است. بررسی ها نشان داده اند که جنبه های مختلف صوت در زنان و مردان و احتمالا در زبانهای مختلف متفاوت دارد. از نظر بالینی، آگاهی از صوت طبیعی برای تشخیص اختلالات صوت مفید است. هدف از این مطالعه اندازه گیری و مقایسه فرکانس پایه صوت در زنان و مردان در زبانهای مختلف می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی توصیفی – تحلیل و غیر مداخله ای نمونه های مورد بررسی مردان و زنان جوان ایرانی فارس، کرد و ترک بوده اند. برای جمع آوری نمونه صوت آزمودنی ها، از خواندن جمله هایی به زبان فارسی استفاده شد و تجزیه و تحلیل آنها با نرم افزار Dr. Speech صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین فرکانس پایه در زنان 168±46 هرتز و در مردان 120±48 هرتز بود که تفاوت معنی داری داشت اما مقایسه فرکانس پایه صوت بر حسب زبان مادری اختلاف معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در فرکانس پایه زنان و مردان تفاوت معنی داری مشاهده می شود که به نظر می رسد این تفاوت متاثر از زبان مادری آنها نباشد.
    کلیدواژگان: صوت، فرکانس پایه، ایرانی، فارس، کرد، ترک
  • معصومه روزبهانی، محسن احدی صفحه 51
    زمینه و هدف
    با افزایش سن، تغییراتی در هر دو بخش محیطی و مرکزی شنوایی رخ می دهد. هدف از انجام این بررسی تاثیر افزایش سرعت تحریک بر زمان نهفتگی امواج پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز در سالمندان دارای شنوایی هنجار است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، آزمون پاسخ های برانگیخته شنوایی با استفاده از کلیک روی 20 فرد جوان با میانگین سنی 20.8 و 10 فرد سالمند با میانگین سنی 66.4 سال انجام شد و نتایج آزمون های مختلف با افزایش تعداد دفعات ارایه محرک، با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    با افزایش سرعت تحریک، زمان نهفتگی امواج اندکی طولانی تر می شود که این افزایش در سالمندان بیشتر است. زمان نهفتگی بین موجی I-V نیز تا حدی افزایش یافت اما بین دو گروه سنی، تفاوت قابل ملاحظه ای مشاهده نگردید. البته در افزایش نهفتگی بین موجی III-V اختلاف معنی دار آماری در تغییرات نهفتگی بین موجی سالمندان نسبت به جوانان وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تکنیک افزایش سرعت تحرک، روشی مناسب برای تشخیص و تایید ضایعات روتروکوکلئر است اما قبل از آن باید مقادیر هنجار در گروه های سنی مختلف برای هر کلینیک وجود داشته باشد تا بتوان با توجه به آنها، تغییرات خارج از محدوده هنجار را به عنوان احتمال وجود ضایعه مطرح نمود.
    کلیدواژگان: پاسخ های برانگیخته شنوایی ساقه مغز، سیستم شنوایی مرکزی، سالمندی
  • پریسا میرحاج، قاسم محمدخانی، مهین صدایی، سقراط فقیه زاده صفحه 56
    زمینه و هدف
    حساسیت شنوایی برای نوازندگان از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا موسیقی بلند می تواند سبب کاهش شنوایی شود. هدف از این مطالعه تاثیر موسیقی بر نتایج ادیومتری خالص و آزمونهای گسیلهای صوتی گذرای گوش و گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش در نوازندگان سازهای زهی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد – شاهد روی 15 نوازنده سازهای زهی یعنی 30 گوش با سابقه نوازندگی بیشتر از 10 سال و 15 فرد با شنوای هنجار (30 گوش) در کلینیک شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. جامعه مورد بررسی از جنس مذکر و در محدوده سنی 30-20 سال بودند. نمونه ها تحت اتوسکپی، ادیومتری ایمیتانس و ادیومتری تن خالص در محدوده فرکانسی 16000-250 هرتز قرار گرفتند. سپس آزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش و گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش در هر دو گروه مورد – شاهد انجام شد.
    یافته ها
    در ادیومتری تن خالص، تفاوت معنی داری بین دو گروه در آستانه های فرکانس های مورد آزمایش مشاده نشد. در آزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش، تفاوت معنی داری بین دو گروه در پاسخ کلی و دامنه های گسیلهای صوتی گذرای گوش در فرکانس های مورد آزمایش دیده شد. در آزمون گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش، تفاوت معنی داری بین دو گروه در دامنه گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش بر حسب زوج فرکانس های f1 و f2 مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نوازندگی می تواند گسیلهای صوتی گذرای گوش را تحت تاثیر قرار دهد در حالیکه بر نتایج ادیومتری تن خالص و آزمون گسیلهای صوتی حاصل اعوجاج گوش تاثیری ندارد. بنابراین آزمون گسیلهای صوتی گذرای گوش می تواند در برنامه ریزی های حفاظت شنوایی و برای ردیابی ضایعه حلزونی متعاقب مواجهه با نویز ناشی از نوازندگی مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: ادیومتری تن خالص، گسیلهای صوتی گوش، کم شنوایی ناشی از نویز، نوازندگان
|
  • Dr. Mohammad Farhadi, Saeed Mahmoudian Page 1
    Background And Aim
    Auditory neuropathy (AN) can be diagnosed by abnormal auditory brainstem response (ABR), in the presence of normal cochlear microphonic (CM) and otoacoustic emissions (OAEs).The aim of this study was to investigate the ABR and other electrodiagnostic test results of 6 patients suspicious to AN with problems in speech recognition.
    Materials And Methods
    this cross sectional study was conducted on 6 AN patients with different ages evaluated by pure tone audiometry, speech discrimination score (SDS), immittance audiometry. ElectroCochleoGraphy, ABR, middle latency response (MLR), Late latency response (LLR), and OAEs.
    Results
    Behavioral pure tone audiometric tests showed moderate to profound hearing loss. SDS was so poor which is not in accordance with pure tone thresholds. All patients had normal tympanogram but absent acoustic reflexes. CMs and OAEs were within normal limits. There was no contra lateral suppression of OAEs. None of cases had normal ABR or MLR although LLR was recorded in 4.
    Conclusion
    All patients in this study are typical cases of auditory neuropathy. Despite having abnormal input, LLR remains normal that indicates differences in auditory evoked potentials related to required neural synchrony. These findings show that auditory cortex may play a role in regulating presentation of deficient signals along auditory pathways in primary steps.
  • Abdollah Moussavi, Nematollah Rouhbakhsh, Golam Reza Babaei Page 13
    Background And Aim
    High frequency audiometry (HFA) provides a valuable tool and optimal index for distinguishing and monitoring many pathologies of the ear. The purpose of this study was to measure the reliability of HFA threshold in children.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 100 normal-hearing children, of 7 to 13 years old, including 50 boys and 50 girls were examined with a Belton 2000 audiometer and Sennheiser HD 250 earphones in Pediatric Clinic, Audiology Dept., Tehran University of Medical Sciences.
    Results
    The threshold differences between right and left ears in two test sessions were not significantly different except for 14 KHz. HFA threshold in two test sessions showed no significant difference in all frequencies between girls and boys but 16 and 20 KHz in right ear and 10 KHz in left ear.
    Conclusion
    The test-retest thresholds for individual ears showed ±0-10 dB SPL for difference at least in 99.74 % of ears at all frequencies that are clinically reliable and acceptable.
  • Mehdi Akbari, Maryam Sadeghijam, Mohammad Reza Keyhani Page 19
    Background And Aim
    Hyperbilirubinemia is one of the most common abnormalities during the neonatal period. Approximately 60% full-term and 80% preterm neonates suffer from hyperbilirubinemia. Hearing loss is one of the most prevalent side-effects of hyperbilirubinemia. This happens when the serum concentration of indirect bilirubin increases dramatically. The main purpose of this study is to evaluate the hearing status and to diagnose the probable site of lesion in affected children.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 33 newborn to two year old subjects suffering from hyperbilirubinemia were evaluated using auditory brainstem response (ABR) and transient evoked otoacoustic emissions (TEOAE) tests In the Audiology department of the Faculty of Rehabilitation Sciences Iran University of Medical Sciences sampling method was accessible.
    Results
    21% of the subjects had severe to profound hearing loss and 9% of subjects had mild to moderate hearing loss. In 15% of the subjects there was no response to ABR and TEOAE tests indicating cochlear and/or retrocochlear lesion. The other 15% manifest only abnormal ABR test indicating the presence of the auditory neuropathy.
    Conclusion
    TEOAE test has its own limitations in these subjects, that is the hearing status of such patients can not be completely evaluated by using just TEOAE test. Therefore, to detect hearing loss both ABR and TEOAE tests must be performed in these subjects.
  • Mohammed Magued Mashaly, Mohammmed Ibrahim Shabana, Ahmed Mohammed Mohi El Deen Page 26
    Background And Aim
    Standard tympanometry provides a valuable tool for evaluating middle ear abnormalities although it often fails to distinguish different pathologies that effect the ossicular chain. Multi-frequency tympanometry (MFT) has made it possible. The aim of the present study was to evaluate the role of MFT for distinguishing chronic middle ear pathologies.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 60 patients. One ear was selected from each patient (60 ears) and was classified into 4 groups according to the type of their middle ear pathology adhesive otitis media; middle ear effusion; atelectasis and retraction pocket. The following parameters were elicited from MFT: static admittance, resonant frequency, and phase angle. The clinical results were compared with the operative findings.
    Results
    There is significant difference between resonant frequency and phase angle of 4 groups. No statistical correlation exists between phase angle and resonant frequency. The operative results of MFT are correlated with the operative findings.
    Conclusion
    The most significant parameter derived from MFT to distinguish between the 4 groups seems to be the resonant frequency.
  • Jamileh Fatahi, Mansoureh Adel Ghahraman, Azadeh Ebrahimi, Faranak Ehsani, Samaneh Pourhadi Page 32
    Background And Aims
    As the hearing aid technology progressively promotes toward replacing analog hearing aids with digital and programmable ones, comparison of the patient satisfaction of those kinds of hearing aids by means of a valuable tool seems so necessary. So, the aim of this study was to compare self-reported benefit of analog, digitally controlled programmable and digital hearing aids for reducing disability caused by hearing impairment in mild to severe sensorineural hearing impaired persons.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 90 persons with mild to severe sensorineural hearing loss dividing into three groups: 43 subjects were fitted with digital, 15 with programmable, 32 with analog hearing aids. After pure tone audiometry, Abbreviated profile of hearing aid benefit (APHAB) was completed before and one month after using hearing aids to determine the benefit of them.
    Results
    Global APHAB mean scores for digital, programmable and analog hearing aids were 49.05, 33.19 and 39.53, respectively. Ease of Communication subscale mean scores were 53.46 for digitals, 37.66 for programmables and 39.09 for analogs. Background noise subscale mean scores for digital programmable and analog hearing aids were 46.36, 25.53 and 35.31, respectively. Global and also both subscale mean scores showed significant difference between digital hearing aids and programmable and analog ones. There was no significant difference between reverberation subscale mean scores of three groups.
    Conclusion
    It seems digital hearing aids may be more beneficial to reduce disability caused by hearing loss than analog and programmable hearing aids are.
  • Mohammad Mahdi Ghasemi, Mohammad Taghi Shakeri, Saman Rezaei, Ali Dashti, Mohammad Reza Talea, Leili Eazadpanah, Ali Asghar Raoof Saeb Page 37
    Background And Aim
    Risk factors including asphyxia, meningitis, form of delivery, etc may cause hearing loss in neonates results in speech and language deprivation, emotional and educational problems. The aim of this study was to determine the prevalence of hearing loss and its relationship with risk factors among neonates hospitalized in neonate intensive care unit (NICU).
    Materials And Methods
    It was a cross-sectional study on 234 NICU hospitalized neonates in Ghaem and Imam-Reza hospitals of Mashhad. Epidemiologic and pathologic information were obtained. Otoacoustic emissions were done in all of neonates. Patients referred to the second otoacoustic emissions (OAEs) and patients failed in the second test controlled by auditory brainstem response (ABR).
    Results
    Hearing abnormality was found in 11 neonates (4.7%) including 2 girls and 9 boys. (1 neonate with mild, 2 with mild to moderate, 2 with moderate to severe, 1 with sever to profound hearing loss and 4 with auditory neuropathy). Hearing abnormality has a significant greater incidence in group with apgar 5 and in patients with icterus (in need with transfusion).
    Conclusion
    Incidence of hearing loss in NICU hospitalized neonates is greater in comparison with general population. It has a greater incidence in group with icterus (in need with transfusion) and apgar 5, so, a comprehensive hearing screening program must be applied for early identification and intervention.
  • Ali Ghorbani, Farhad Torabinejad, Leila Armandi Page 45
    Background And Aim
    Human’s voice is observable and measurable like his other behaviors. Investigations have shown that characteristics of voice differ in males and females and possibly in different languages. Clinically, knowing natural voice characteristics is helpful for distinguishing voice pathologies. So the purpose of this study was to measure and compare the fundamental frequency human voice.
    Materials And Methods
    subjects were young males and females of Iranian Fars, Turk and Kurd races. First the subjects were asked to read some Persian sentences, and then their voice samples were analyzed by Dr.Speech software.
    Results
    Fundamental frequency mean is 168±46 Hz and 120±48 Hz for females and males, respectively, which shows significant difference. There is no significant difference between fundamental frequency mean of different races.
    Conclusion
    There is significant difference between fundamental frequency of males and females, but this difference is not attributable to their mother tongue.
  • Massoumeh Roozbahani, Mohsen Ahadi Page 51
    Background And Aim
    The auditory system changes by increasing age in both central and peripheral parts. The purpose of this study was to investigate the effect of the increasing the stimulus rate on auditory brainstem response (ABR) waves latency in old population with normal hearing.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study click ABR test performed on 20 young normal-hearing subjects with mean age of 20.8 years old and 10 old normal-hearing subjects with mean age of 66.4 years old. ABR results with different stimulus rates were compared between two groups.
    Results
    ABR peak latencies and interpeak intervals were prolonged with increasing the click repetition rate. Peak latencies were slightly prolonged in older adults and the I-V interval did not differ with age but prolongation of III-V interval were significantly differs in older population compared to young adults.
    Conclusion
    Using high click rates may sensitize the ABR to the identification of lesions of auditory nerve or brainstem, but before that, we need to know the normal range of different age groups, so that we can decide about probability of a retrocochlear lesion.
  • Parisa Mirhaj, Ghasem Mohammad Khani, Mahin Sedaie, Soghrat Faghihzadeh Page 56
    Background And Aim
    Hearing sensitivity is so vital for musicians as loud music can cause hearing loss. The aim of this study was to assess hearing sensitivity of musicians in order to determine the effects of music exposure on hearing organ.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 15 string musicians with musicianship history of more than 10 years and 15 normal hearing subjects. They all were male and 20-30 years old. TEOAE and DPOAE performed and after otoscopy, immittance and pure tone audiometry in octave frequencies between 250 to 16000 Hz.
    Results
    There is not significant difference between pure tone thresholds of two groups for all frequencies. A significant difference of TEOAE is found between two groups for total response and amplitudes of TEOAE. DPOAE amplitudes are not significantly different between two groups.
    Conclusion
    Musicianship may affect TEOAE amplitudes, but cannot affect results of PTA and DPOAE. Therefore this can be useful to detect cochlear lesions secondary to music exposure and also as a tool in hearing protection program.